Feia temps que volíem organitzar una activitat entorn de la preparació de la cervesa i finalment el passat 26 de novembre vam aconseguir materialitzar el primer taller d’elaboració de la mà de Lambicus Shop .

La cita era a les 10 del matí i amb la nostra aigua cervesera condicionada, en PH i sals minerals, l’inici no es va fer esperar davant la puntualitat del públic, assistència que paga la pena dir que va oferir una receptivitat i calidesa pròpia de reunions familiars.

Conceptes com la definició legal de cervesa en el territori espanyol, ingredients, mostres de malts i llúpols, entre altres, van donar pas a la posada en pràctica de la nostra cocció; sense oblidar pel seu lloc la nostra primera cervesa per a degustar ja que a les 12 del migdia i després de la teoria venia de gust prendre alguna cosa. La cervesa triada va ser SAS PILS, una lager d’elaboració belga en la cerveseria LEROY BREWERIES.

Tot seguit iniciem l’addició del gra a l’olla de macerat , el qual restaria macerant durant un període de 90 minuts. Arribats a aquest punt haig de comentar que l’estil triat per a elaborar va ser una Belgian Pale Ale i els criteris de referència van ser els de la fitxa BJCP per a aquestes cerveses.

Mentre el macerat transcorria vam aprofitar per a veure un vídeo que il·lustra com era una fabrica de cervesa als Estats Units del segle XVIII al mateix temps que el menjar també estava en preparació, una paella casolana , de la mà del meu amic i company d’aventures Home-Brewer Ivan Morales.

Acabat el macerat i una vegada realitzat el corresponent recirculat del most, aquest va ser posat en l’olla de bullit per a la seva corresponent ebullició deixant-nos pas a l’hora de menjar. Ja eren les 3 de la tarda i reunits en la taula vam obrir diversos estils de cervesa per a acompanyar el menjar com ho va merèixer l’ocasió. A gust dels comensals els estils triats van ser: TRIPEL, belgian tripel de la casa De Graal; Brussels Calling, Belgian IPA de Brasserie de la Senne i el nostre cuiner es va decantar per la ONE DROP, una Imperial IPA de REC BREW.

Havent aprofitat l’interval de temps previ a l’inici del bullit del most, per menjar, afegim llúpol d’amargor i una vegada aconseguit el punt d’ebullició continuem preparant l’equip de refredat per a procedir, després de 60 minuts, a la refrigeració i ompliment del fermentador com a part de la recta final de la jornada.

Així doncs arribem al final de l’elaboració amb 70 l de most inoculats amb llevat a una temperatura de 22°C, disposats a fer fermentats en els següents 7 dies. De l’etapa següent que consisteix en la neteja dels equips parlarem en una altra oportunitat, de moment quedarem a l’espera del desenvolupament del fermentat i maduració per a provar el fruit d’aquest dia.

Salut i bona birra !!!