Del 22 al 25 de setembre Lambicus serà present a la Fira de Calella representant a la ciutat belga d’Anvers amb dues cerveses de l’Antwerpse Brouw Compagnie.

La història de l’Antwerpse Brouw Compagnie té el seu punt de partida quan Johan Van Dyck, ex-cap de marquèting de Duvel, s’obsessiona en recuperar la Seefbier, estil de cervesa molt popular a la ciutat d’Anvers i malauradament desapareguda definitivament després de la II Guerra Mundial.

Efectivament, la Seef va ser la cervesa més consumida a la ciutat belga des del segle XIX i fins a la I Guerra Mundial, període de temps en què la ciutat comptava amb un centenar llarg de cerveseries que l’elaboraven.

Si la I Guerra Mundial la va posar en perill d’extinció a causa del desmantellament de la majoria de cerveseries de la ciutat, a II Guerra Mundial en va representar la seva sentència definitiva, ja que no només va desaparèixer la cervesa sinó també la seva recepta.

Ara podem descobrir-la gràcies a Johan Van Dyck qui després de diversos anys d’investigacions va aconseguir trobar-ne la recepta i reproduir-la. D’entrada se’ns presenta com una cervesa d’alta fermentació, no filtrada, amb un marcat caràcter refrescant i un subtil toc especiat.  Ha guanyat nombrosos premis internacionals (World Beer Cup 2012, World Beer Awards 2015 i Global Craft Beer Awards 2015)

El segon repte de Johan Van Dyck va ser retre un homenatge als milions d’emigrants europeus que van marxar cap a l’anomenat “Nou Món” entre 1873 i 1934 en l’anomenada Red Star Line que sortia del port d’Anvers.

D’aquesta manera la Bootjes Bier, “Cervesa dels bots” veu la llum el 2015. Elaborada a la Brouwerij Roman, aquesta nova creació se’ns presenta com una cervesa ambrada que pretén combinar aspectes tant de les cerveses belgues com americanes, amb llúpols d’ambdós països.

En aquests moments l’Antwerpse Brouw Compagnie es troba en plena campanya de crowdfunding per aconseguir tenir instal·lacions pròpies.

© Albert Martínez Uribe