El passat diumenge 28, l’Associació de la cervesa belga a Catalunya (ACBC) va celebrar un esdeveniment “Meet the brewer” amb l’Anne-Cathérine Dilewyns, de la cerveseria belga Vicaris.

Vam poder compartir un tast inclós en l’esdeveniment de la Vicaris Tripel/Geuze mentre descobriem curiositats sobre la història de la cervesera i els mètodes d’elaboració de les seves diferents varietats.

Sobre Vicaris vam descobrir els inicis de la cervesera a mans d’ej Vincent Dilewyns, el pare de l’Anne-Cathérine, com a dentista aficionat a la cervesa, i que va passar la cervesera a les seves filles, que ara s’hi dediquen a temps complert.

També ens va explicar la curiosa història que amaga el logo de la cervsera, que mostra l’Anne-Cathérine i les seves tres germanes muntades sobre el cavall Bayard, fent la seva própia interpretació de la llegenda dels fills d’Aymon. Aquesta llegenda es celebra cada 10 anys a Dendermonde (el poble on va nèixer la cervesera) amb una desfilada on quatre germans munten un cavall gegant de fusta. Com que en Vincent Dilewyns no va aconseguir que les seves filles muntessin al cavall perquè eren noies i la tradició només ho permet als nois, va decidir fer-los un homenatge des del logo de la cervesera.

La Vicaris Tripel/Geuze és, tal i com el seu nom indica, una barreja d’una Tripel belga amb una Geuze. És una cervesa amb cos pro refrescant, fruit d’un afortunat accident a una fira cervesera on un fabricant de Geuze no va netejar prou el got abans de servir-se una Tripel de Vicaris.

Vicaris Tripel

Tot seguit els que van voler van poder degustar les altres varietats de Vicaris disponibles al Lambicus. La majoria dels assistents vam optar per compartir ampolles de la Vicaris Tripel i la Vicaris Generaal, éssent la primera la cervesa base per a la Tripel/Geuze i la segona una belgian Dubbel elaborada expressament per satisfer els gustos de la mare de l’Anne-Cathérine, no massa fan de les Tripel.

Si us han entrat ganes de participar a properes activitats i degustacions us animem a tots a fer-vos socis de l’ACBC i a apuntar-vos-hi!