L’Associació de la Cervesa Belga a Catalunya és un grup de gent apassionada per la cervesa que es produeix a Bèlgica.

Som persones d’orígens i àmbits diferents que ens hem conegut gràcies a la nostra afició per a la cervesa i a les visites regulars, a vegades massa regulars i tot, a bars de Barcelona on serveixen aquest líquid daurat.

Membres de l’ACBC

Xavier Roch (secretari): Tarragoní, professional de la informàtica i amb una gran passió per la cervesa belga que va sorgir durant els anys que va viure a Brussel·les. Té devoció per les cerveses fosques i denses i per les IPA. Fan de la música, sobretot de dècades passades, amb predilecció per la música electrònica o amb tocs electrònics (Depeche Mode, New Order, etc) i també del rock (Pink Floyd, la Credence, etc.).

El secretari de l’associació enyorant el clima belga.

Oscar Alex Fernández (tresorer): Internacionalista nascut a la ciutat de Barcelona, professional independent de l’educació. Gran aficionat als destil·lats i als fermentats, especialment la cervesa. Malaltís dels llibres de ciències de les antigues editorials soviètiques i de la literatura dels països de l’extinta Iugoslàvia. Amant de les llengües eslaves. Entusiasta del #LaTeX. Moltes vegades somia amb gestionar un GULAG.

Oscar Alex Fernández consultant els lloguers dels GULAGS

Henk Cortier: Brussel·lenc apassionat de la cervesa des de que té ús de raó. De professió fotògraf, en Henk és un emprenedor nat. A Brussel·les hi té un estudi de fotografia per a empreses i amb el seu trasllat a Barcelona, al 2014, va crear Lambicus, un espai cerveser de referència per a la cervesa belga de Barcelona. Una bona desconnexió després d’un dia de feina és beure’s una bona Orval!

Henk Cortier després de veure i beure una Fantôme.

Daniel Mesa: Nat a Barcelona, viscut a Bèlgica i fan de Monkey Island, en Daniel es passa el dia buscant un mon millor. I lo millor està sempre acompanyat de bona teca, bona birra i bona companyia. Així es va veure involucrat en una associació que pretén treure el millor de la cultura i l’art belgues en un món afligit per Mahou i San Miguel. Els Avengers de la cervesa, els radicals del llúpol, els Pet Shop Boys de la malta…

Daniel Mesa el més creatiu de l’ACBC