El passat 23 de setembre l’ACBC va organitzar a les Cotxeres de Sants el primer festival de cervesa i gastronomia belga al nostre pais.

Com a voluntari d’aquest esdeveniment em preguntava a mi mateix com seria i si hi vindria molta gent. La veritat és que les expectatives marcades pels responsables del event (Henk, Albert, Oscar…) van ser superades amb escreix.

Dins del recinte es respirava un ambient jovial i festiu, amb més de 20 tiradors on es podien prendre cerveses de tot tipus. Des d’una lleugera i refrescant Pils 13 fins a una potent Tournay Triple, passant per birres més conegudes com la Gouden Carolus. D’aquestes em va tocar servir la Tournay Triple, una triple IPA amb ni més ni menys que 9.2 alegres graus i un sabor potent, dolç i amarg a la vegada que et feia beure cada cop més com si allò fos aigua. A la resta de tiradors hi havia més varietat: cerveses porters, stouts… fins i tot algunes artesanes fetes a Barcelona com la Grisette o la Moreneta Blanche.

Tot i que al principi la cosa estava força calmada a partir de la 1 és quan va començar a venir molta gent, amuntegant-se davant la taula de la entrada on es podien comprar els tokens amb forma de xapes que després es podien canviar per gots commemoratius i també, és clar, per cervesa i menjar belga.

Si la cervesa belga estava triomfant d’allò més el mateix es podia dir del menjar: formatges, musclos, croquetes variades, patates fregides amb maionesa, gofres amb xocolata… davant la zona del menjar hi havia una cua que no s’acabava mai!

Al acabar els voluntaris disposavem de xapes de regal per a poder posar-nos ben tips després d’una jornada de feina que va passar volant, i que ens va fer reflexionar sobre una cosa: que trista que seria la vida sense cervesa!