Al món cerveser i especialment al dels amants de la cervesa làmbica cada any hi ha un dia especial a la seva agenda, el Zwanze day, però per què Zwanze?

El per què es diu així té la seva gràcia com moltes coses a la vida i després de detallar els factors en comú del que jo anomeno l’equació Zwanze cadascú podrà afegir a la idea principal la seva pròpia conclusió o coincidir amb la meva.

El primer factor és l’esdeveniment, com a tal, és un esdeveniment anual per al qual la prestigiosa cerveseria belga, Cantillon, prepara un lot exclusiu de cervesa làmbica; limitat i experimental, únic i amb tota la intenció de ser alguna cosa més que una làmbica més. És així que per als amants d’aquest estil s’ha convertit en un dia de celebració mundial ja que Cantillon envia barrils d’aquest lot a establiments a diferents països del món; per descomptat no a qualsevol local i només uns quants privilegiats participen en aquesta activitat.

El segon factor és cultural ja que el Zwanze és un tipus d’humor propi de la ciutat de Brussel·les i com a part de la seva cultura popular representa la manera de ser de la seva gent, es tracta d’un humor carregat d’exageració i fins i tot sarcàstic, component dels dialectes de la capital belga.

Dit això i un cop detallats els que vaig anomenar “factors de l’equació” la meva conclusió “complementària i personal” a la idea principal de l’esdeveniment és que es tracta d’una experiència que et transporta al més intern de l’humor Zwanze, si no t’ha agradat l’edició d’aquest any serà una manera sarcàstica de riure’t de la cervesa que esperaves, si per contra resulta ser una mica superior a les teves expectatives podràs riure’t i pensar que com la vida mateixa les coses poden ser millors, en fi un dia d’humor àcid amb nom de cervesa.

Salut i bona birra… belga