Com vàrem anunciar a la nostre última publicació, els socis i sòcies de l’ACBC van fer visita al BB, Barna Brew, situat al carrer Parlament de Sant Antoni el passat dia 2 de novembre.

El primer que ens crida l’atenció es el joc de paraules que amaga el nom d’aquest brew pub, B-B (Born in Brussels-Brewed in Barcelona). I és més que un simple detall perquè, anticipa l’honestedat del projecte, del seu local i de les seves cerveses. Un local amb autèntica historia, i amb cerveses de producció pròpia i in situ, inspirades en la tradició i receptes belgues, però afinades amb un toc mediterrani, que les adapta al caràcter del barri i de la ciutat.Dos amics que van començar el seu projecte cerveser a Brussel·les i que van portar-lo a termini a Barcelona.

Vam començar amb una breu visita a les instal·lacions on Barna Brew elabora fins a 30 hectolitres l’any i on es produeixen, a part de la línia de les 4 cerveses fixes del brew pub, les altres creacions estacionals de BB-B.

I precisament la nostre degustació es va basar en aquestes quatres cerveses fixes als tiradors del B-B, començant per una pils, la forma més fàcil de començar un tast.

La pilsner de B-B es diu “Parlament” i porta el nom del carrer on neix. Fresca i fàcil de beure, sense l’amargor d’oltres pilsner suposadament “artesanes” i amb un toc de blat que li dona gust i caràcter.

Aquesta cervesa es serveix directament del tanc que es troba a la paret del pub, no passa per barril.

Va directa al tirador, amb la seva frescor intacta.

Seguint amb l’evolució natural del tast vam fer la “Blanca” com a segona cervesa. Com el seu nom indica es una Wit o Blanche tradicional belga, concretament de la zona d’Hainaut, pero de nou amb un toc mediterrani. Típicament fresca, especiada i subtilment critica, gràcies a la pell de taronja, però… no hi porta llavor de cilantre. Els associats, a la vegada encantats i encuriosits amb aquesta Witbier, intentaven endevinar l’ingredient secret sense èxit.Fulla de Llorer… senzill, herbaci i fantàstic.

La tercera presentació de B-B va ser la primer recepta del brew pub, la “Rossa” crida la nostra atenció pel seu color intens i intensitat en nas.

De nou gust a pell de taronja, afegint-hi tonalitats pinàcies, gràcies al dry hopping amb llúpol Simcoe. Esta afinada amb mel del Perelló , el que transmet un gust subtilment dolç i fresc a la vegada. Aquesta cervesa el va valdre aconseguir el prestigiós premi Brussels Beer Challenge.

I vam acabar la visita amb la top vendes de la casa, la Ceci n’est pas une IPA, un altre joc de paraules per retreure homenatge al pintor belga René Magritte. En aquesta el.laboració B-B fa servir malta belga i torna a aplicar la tecnica dry hopping, aquesta vegada amb llúpol Hüll Melon, atorgant a la seva creació un final sec i amarg però afruitat, amb reminiscències a maduixa i meló.

A més a més el brew pub compte amb neveres amb cerveses belgues sense gluten de Brunehaut i la Palm torrada i sense alcohol.

No us perdeu les novetats que vindran moooolt aviat de B-B ni de la ACBC, on l’us explicareu amb molt de gust.

Salut i cervesa Belga !!!