El passat 19 d’octubre els socis i sòcies de l’ACBC vam gaudir compartint tres joies cerveseres d’estil belga al Lambicus Bar.

Vàrem començar per una cervesa feta molt a prop, al barri de Sant Andreu de Barcelona, que va despertar ben aviat la curiositat de tothom per la seva olor afruitada i acídica. La Cyclic Prunes, una cervesa d’estil saison però amb una personalitat molt especial, produïda 100% de forma ecològica, que va aixecar les preguntes… es lámbica? Es sour?

El nas no va enganyar al paladar i vam trobar una acidesa fruital molt agradable, rodona i perfectament balancejada.

La següent cervesa que vam compartir ens va deixar bocabadats. Des-de la prolífica DE DOCHTER VAN DE KORENAAR, vam compartir ampolles d’unes de les seves, i múltiples creacions ,mes interessants. La Nouveau Riche és una Witbier o Bière Blanche amb un gust floral superb.

Sabent-hi que va estar dormint 4 anys en barrica de Brunello, un reconegut vi italià, amb fulles de romaní, esperes quelcom nou pels teus registres, però va superar àmpliament totes les expectatives…

Floral i exquisida com a poques, i a mes a mes maridada amb formatges belgues curosament seleccionats per Lambicus bar, ens va meravellar.

I si vam parlar de joies, la joia de la corona de la tarda va arribar quan, sàviament deixada temperar fora de nevera per Lambicus bar, vam compartir una creació de De Struise Brouwers. La fantàstica Struise dark ens presenta una Oude Bruin amb gust a fusta vella i molta historia, venint de una cerveseria de relativa nova creació.

Aquesta en particular va treure els sentits de tothom a flor de pell.

El seu gust ve de la fusta? D’allò que tenia el barril abans? Dels anys que porta dins?

Si vols saber tot això i mot mes, si vol conèixer aquestes cerveses i l’historia que les envolta, fes-te’n soci i podràs gaudir d’aquestes i totes les joies que t’esperen.

Salut, i cervesa belga.